نصب باسکول ۶۰ تنی در سمنان به دلیل تعداد بالای واحدهای صنعتی و معدنی فعال این استان به طور مداوم انجام میشود. استان سمنان جزو استانهای پهناوری است که شهر سمنان، مرکز و پرجمعیتترین شهر آن است. مساحت این استان برابر با ۹۷٬۴۹۱ کیلومتر مربع است که ۵٫۹ درصد مساحت کل کشور را شامل میشود.
استان سمنان با هشت استان ایران همسایه است که تعدادی از آنها از پرجمعیتترین استانهای ایران بهشمار میآید. همسایگی استان سمنان با استانهای خراسان رضوی و تهران موجب شده راه ارتباطی این دو استان باشد. همچنین جادههای ارتباطی بین استانهای شمالی و استانهای مرکزی از سمنان عبور میکند. از حیث محور مواصلاتی بین استانی، موقعیت سمنان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که این امر استفاده از باسکول جاده ای را به منظور تسهیل ارائه خدمات توزین بار ضروری میکند.
صنایع معدنی استان سمنان
ذخایر معدنی استان سمنان حدود سه میلیارد تن تخمین زده شده است که بالغ بر ۳۲۸ میلیون تن ذخایر قطعی است. استان سمنان با وجود حدود ۴۰ ماده معدنی شناخته شده جزو استانهای معدنی کشور محسوب میشود.
برخی مواد معدنی شناخته شده استان عبارتند از: گچ، آهک، گرانیت، سنگ آهن، مس، سرب، فیروزه منگنز، نمک، سولفات سدیم، زغال سنگ، خاک صنعتی و سنگ نسوز که عمده مواد معدنی درحال بهرهبرداری شامل سنگ گچ، سنگ نمک، سولفات سدیم، زغال سنگ، سنگ آهک، خاک های صنعتی و سنگهای تزئینی و ساختمانی میباشد.
از نظر اقتصادی جایگاه استان سمنان در اقتصاد کشور در خور توجه است. بخش صنعتی استان به علت نزدیکی با تهران، برخورداری از شبکه ارتباطی و راهآهن، و کشف ذخایر معدنی مهم، طی سالهای اخیر از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. پویایی صنایع و حضور معادن زیاد در استان سمنان، نیاز این استان به باسکول جاده ای را افزایش داده است. در این مقاله مراحل نصب یک باسکول در استان سمنان با ذکر جزئیات شرح داده شده است.
مراحل نصب باسکول ۶۰ تنی در سمنان
نصب باسکول ۶۰ تنی شامل ۳ مرحله اصلی آماده سازی محل نصب، نصب مکانیکی و نصب الکترونیک است.
آماده سازی محل نصب باسکول تریلی کش
در این مرحله تمامی اقدامات از قبیل شیب زدایی محل نصب، آماده سازی فضای مانور وسیله نقلیه و گود برداری انجام میشود. البته در نظر داشته باشید که آماده سازی بر اساس مدل نصب باسکول (همسطح یا برجسته) متفاوت است. به طور کلی آماده سازی محل نصب باسکول همسطح در قیاس با مدل برجسته زمان و هزینه بیشتری نیاز دارد.
در این پروژه که باسکول ۶۰ تنی به صورت همسطح نصب شده است، ابتدا گودبرداری محل نصب انجام شد، سپس دیوار چینی داخلی. در آخر هم کف گودال به منظور نصب فونداسیون با استفاده از ملات مسطح شد.
نصب مکانیکی باسکول ۶۰ تنی
نصب مکانیکی به نصب سازه اصلی باسکول اطلاق میشود. در این مرحله دو بخش اساسی باسکول، فونداسیون و صفحه باسکول نصب میشوند. به دلیل سنگینی سازه بتنی صفحه باسکول در این پروژه از جرثقیل استفاده شد.
باسکول ۶۰ تنی نصب شده، دارای ۸ لودسل است بنابراین در این مرحله ۴ فونداسیون نواری و دو صفحه باسکول ۸*۳ نصب شد.
نصب الکترونیک باسکول جاده ای
منظور از نصب الکترونیک، نصب لودسلها، کابل کشی آنها و را اندازی نمایشگر باسکول است. مهمترین و حساسترین بخش این قسمت، نصب لودسلها است.
لودسل ها به دلیل حساسیت بالا، بایستی با ظرافت و دقت نصب شوند، که از این نظر تنها افراد متخصص میتوانند آنها را نصب کنند.
در نصب الکترونیک، بعد از نصب تمامی لودسل ها، کابل کشی انجام میشود. در این پروژه به دلیل استفاده از لودسل دیجیتال، کابل کشی مستقیما به نمایشگر انجام شد. سپس نمایشگر در اتاقک باسکول نصب شد و در نهایت کالیبراسیون انجام شد.